torstai 26. marraskuuta 2015

Ovulaation induktio nro 2

Meidän ensimmäinen hoitokierto ei tuottanut tulosta, joten meillä alkaa nyt toinen ovulaation induktio. Pakko myöntää, että omat fiilikset on pettyneet ja pessimistiset :( Olin ensimmäisessä kierrossa todella luottavainen, että nyt varmasti tärppää, yritin puhua itselleni järkeä, mutta taas annoin itseni toivoa liikaa ja alas tultiin kovaa ja korkealta.

Ensimmäisessä kierrossa kävin  seurantaultrassa kahdesti, kp11 näkyi neljä (!!!) kasvavaa follikkelia, joista suurin oli 13mm ja kolme muuta pienempiä, mutta keskenään tasakokoisia. Tämän vuoksi sovimme uusintaultran kp13:lle. Tuolloin ultrassa näkyi yksi selkeä johtofollikkeli (16mm), kolmen pienemmän kasvu oli hidastunut kuten kuuluukin. Innolla tein ovulaatiotestejä ja lopulta sain positiivisen tuloksen sekä liuskatestiin, että digitestiin. Ovulaatioplussa hyödynnettiin huolella ja sitten ruvettiin piinailemaan.

Ensimmäiseen kiertoon kuului myös verikokeiden ottaminen: kilppariarvot, shbg, prolaktiini ja testosteroni. Testotuloksia en ole vieläkään saanut kun labralla on ollut niiden kanssa jotain ongelmia, mutta kaikki muut oli kunnossa. Myöskään kohdun limakalvossa ei ole ollut ongelmia, jälkimmäisessä ultrassa limakalvon paksuus oli 7 mm.

Siinäpä siis syy pessimistiseen fiilikseen; ensimmäisessä hoitokierrossa oli kaikki kuten kuuluukin, eikä tulosta siltikään tullut. Tähän toiseen kiertoon lähdetään ihan samoilla eväillä: lääkkeiden annostus on sama, lääkkeen ottopäivät on samat... Ainoa ero on, että seurantaultria ja verikokeita ei nyt oteta. Usko siihen, että hoidot nyt toisivat toivotun lopputuloksen on pieni... :(

Yritän pysyä positiivisena, mutta vaikeaa tämä on. Ihan äärettömän vaikeaa :(

Näillä eväillä mennään taas kiertopäivät 3-7:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)